Kies uw taal:

Adresgegevens

Cluez Language & Translation
Postbus 174
3340 AD Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland
T +31.(0)78.6290124

Notaris-tolk.nl
Postbus 174
3340 AD Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland
T +31.(0)78.6290124

Vertaalquiz

De politicus sprak twee solide uren...
Is een goede vertaling van:
The politician talked for two solid hours...
goedfout

Over Lilian Overkamp

Als kind had Lilian Overkamp al een passie voor talen. Zij vond het fascinerend om te zien hoe iemand een boodschap in een andere taal kon overbrengen – vooral als zij geen woord begreep van wat er werd gezegd.

Vertalen

Op de middelbare school was Engels haar lievelingsvak, dus was het geen verrassing dat zij voor Engelse Taal- & Letterkund aan de Universiteit Leiden koos. Na ee jaar stapte zeechter over naar de vierjarige HBO-opleiding voor Tolken en Vertalen in Maastricht. Dit probleemgericht onderwijs lag haar goed en bleek een prima voedingsbodem voor haar passie voor Engels.

In 1990 verhuisde zij naar Engeland, waar zij bijna een jaar als Research Assistant voor een advocatenkantoor in Derby werkte. Daarna trok het bedrijfsleven en werkte zij twee jaar met veel plezier in een internationale, commerciële functie bij een fabrikant van golfkarton in midden-Engeland. Hierbij stond technische en commerciële communicatie tussen de Engelse en Franse zakenpartners centraal.

Juridisch vertalen

Via overplaatsing terug naar Nederland werkte zij vervolgens enkele jaren als management-assistente bij een Engelstalig bedrijf. Het juridisch vertalen bleef echter trekken, dus besloot zij de studie Juridisch vertalen Engels bij de SIGV te volgen. De SIGV is hét instituut in Nederland voor juridisch vertalen. In 1998 behaalde zij het volledige diploma voor beide vertaalrichtingen.
 
Vertaalbureau


In 2000 werd het hoog tijd om haar parttime baan als juridisch secretaresse op te zeggen en zich geheel toe te leggen op haar werk als fulltime beëdigd vertaler/tolk. Dit doet zij sindsdien met veel enthousiasme en succes!

Conclusie

Tja, je zou kunnen zeggen dat na al die jaren de combinatie van talen en het overbrengen van een boodschap de absolute spil van haar succesvolle loopbaan als beëdigd vertaler/tolk is geworden...